Гродзенская вобласць, г. Гродна, вул. 11 Ліпеня, 18

Апісанне

Будынак на вул. 11 Ліпеня,18 — дом гаспадарыні Клікс. Год пабудовы — 1898. Эклектика. У 1886 г. на месцы дома знаходзіўся драўляны дом з сараем, якім валодаў Г. Аўгустоўскі. Каля 1928-га г. дом набыў стараста Пакроўскага сабора Аляксандр Малашка. Большасць кватэр здавалася за плату. Дачка былога гаспадара — Вера Малашка, пражыла ўсё жыццё ў гэтым доме. Двухпавярховы прамавугольны ў плане жылы будынак, з мансардай і падвалам. На заходнім фасадзе два аконныя праёмы забудаваны (нішы), уваходы арганізаваны праз драўляны тамбур і знадворную лесвіцу (на 2-гі паверх). Усходні фасад з’яўляецца галоўным. На 2-м паверсе размешчаны сіметрычна балконы, ў цэнтры драўляны тамбур увахода. Уваход арганізаваны таксама праз цягляны тамбур паўноцнага фасада.