Памылка!

Ансамбль былога кляштара езуітаў: касцёл; дэкаратыўнае аздабленне інтэр'ера касцёла; жылыя карпусы; аптэка; агароджа

Гродзенская вобласць, г. Гродна, пл. Савецкая, 4

Апісанне

Ансамбль былога кляштара езуітаў: касцёл; дэкаратыўнае аздабленне інтэр'ера касцёла: галоўны алтар, 12 алтароў, амбон, 16 фрэскавых кампазіцый, фрэскі на парусах, роспісы на падпружных арках, надмагільны помнік А.Тызенгауза, арган, лава ў прэсбітэрыі, распісаная на тэмы жыційных сюжэтаў, 2 таршэры ў прэсбітэрыі, 2 спавядальніКомплекс уключаў будынкі касцёла, калегіума, бібліятэкі, друкарні, аптэкі, жылых карпусоў, гаспадарчыя пабудовы. Усе разам яны ўтваралі замкнёны ўнутраны двор і былі злучаны з касцёлам калідорам. Комплекс езуіцкага кляштара быў адным з найбуйнейшых у Гродна. Яго складалі: касцёл, калегiум, бiблiятэка, аптэка, школа, жылыя карпусы i гаспадарчыя пабудовы. Да нашых дзён збераглiся касцёл, будынак аптэкi, жылыя карпусы.

Ансамбль былога кляштара езуітаў:  касцёл, дэкаратыўнае аздабленне інтэр'ера касцёла: галоўны алтар, 12 алтароў, амбон, 16 фрэскавых кампазіцый, фрэскі на парусах, роспісы на падпружных арках, помнік на магіле А.Тызенгаўза, арган, лава ў прэсбітэрыі,
Ансамбль былога кляштара езуітаў: касцёл, дэкаратыўнае аздабленне інтэр'ера касцёла: галоўны алтар, 12 алтароў, амбон, 16 фрэскавых кампазіцый, фрэскі на парусах, роспісы на падпружных арках, помнік на магіле А.Тызенгаўза, арган, лава ў прэсбітэрыі,
Ансамбль былога кляштара езуітаў: агароджа
Ансамбль былога кляштара езуітаў: аптэка