Памылка!

Археалагічны комплекс г.Шклова: замчышча; месца Шклоўскае; рэшткі кляштара дамініканцаў; руіны Петрапаўлаўскай царквы

Магілёўская вобласць, Шклоўскі раён, в. Рыжкавічы, паўднёвая ўскраіна г. Шклова

Апісанне

Гэта адзінае месца ў рэспубліцы, дзе захаваліся ўсе ўчасткі горада Шклова эпохі Вялікага княства Літоўскага (замак, «месца Шклоўскае", умацаваная частка горада) пасады Задняпроўская, Рыжкоўская, Аршанская і сярэднявечныя могілкі з габрэйскім чысцілішчам.У археалагічны комплекс г.Шклова ўваходзіць замчышча, месца Шклоўскае, рэшткі кляштара дамініканцаў, руіны Петрапаўлаўскай царквы.

У межах помніка археалогіі знаходзяцца:

1. рэшткі каменнага кляштара Дамініканцаў 17-18 стет., паміж вуліц Камышовай, Саборнай, Манастырскай і Замкавай;
  2. руіны каменнай царквы Пятра і Паула 18 ст. па вуліцы Замкавая насупраць дамоў 5 і 7;
  3. каменнае культавае збудаванне - бісхайм (“Чысцілішча”) 17-19 стст., пры ўваходзе на старыя яўрэйскія могілкі каля вуліцы Магілёўскай.