Археалагічны комплекс: курганны могільнік-1, курганны могільнік-3

Месца знаходжання

Віцебская вобласць, Чашніцкі раён, в. Слабодка, Лукомльскі с/с, в.Слабодка, на захад ад вёскі, на берагу возера Лукомльскае, 3 км на захад ад вёскі1,5 км

IX ст. - XIII ст.

Апісанне

Курганныя могільнікі крывічоў размешчаны каля вёскі Слабодка Чашніцкага раёна. Курганнны могільнік - 1. Размешчаны за 1,5 км. на захад ад вёскі, на беразе возера Лукомскае. урганны могільнік -2. Размешчаны за 1,7 км. на захад ад вёскі, у лесе. 8 курганоў вышынёй 0,5 - 2 м., дыяметрам 8-10 м. Курганны могільнік -3. Размешчаны за 3 км. на захад ад вёскі, на беразе возера Лукомскае. Выявіў і даследаваў у 1967-1974 гг. археолаг Г.В. Штыхаў. Пахавальныя абрады - трупапалажэнне  і  тупаспаленне. Знаходкі - шкляныя пацеркі, скроневыя кольцы, пярсцёнкі, нажы, гліняны посуд, інш.