Памылка!

Археалагічныя помнікі: селішча; бескурганны могільнік перыяду ранняга жалезнага веку, ранняга сярэднявечча

X–II тыс. да н.э., VIII ст. да н.э. - XIII ст. н.э.

Апісанне

Стаянка каменнага веку на другой надпоплаўнай тэрасе правага берага Дняпра, у 0,5 км на поўдзень ад вёскі Лазаравічы.

На развораным полі, на працягу 200 м уздоўж броўкі тэрасы сустракаюцца расшчэпленыя крамяні ў выглядзе абломкаў пласцін і адшчэпаў.

Селішча ранняга жалезнага веку і эпохі Старажытнай Русі, бескурганны могільнік на другой надпоплаўнай тэрасе правага берага Дняпра, на поўдзень ад вёскі Лазаравічы.

Знаходкі сустракаюцца на былым полі (парастае лесам) каля малочнатаварнай фермы і да рова, на працягу 400–500 м пры шырыні да 50–60 м. Выяўленыя фрагменты грубаляпной керамікі, шлакаў, кальцанаваных костак, а таксама абломкаў ганчарнага посуду.

Археалагічныя помнікі: бескурганны могільнік перыяду ранняга жалезнага веку, ранняга сярэднявечча
Археалагічныя помнікі: селішча