Бюст К.П.Арлоўскага

Апісанне

Бронзавы бюст Кірылу Пракопавічу Арлоўскаму ўсталяваны ў аграгарадку Мышкавічы. Знаходзіцца каля сельскага Дома культуры. Бюст К.П.Арлоўскага - праца скульптара-манументаліста Мікалая Аляксеевіча Рыжанкова і архітэктара Юрыя Іванавіча Казакова выкананы з бронзы і ўстаноўлены на прамавугольным пастаменце з карычневага граніту са ступеністым стылабатам вышынёй тры метры.

Штогод каля бюста ўстановы культуры, адукацыі раёна сумесна з грамадскімі арганізацыямі і аб'яднаннямі раёна арганізуюць мерапрыемствы, прысвечаныя Дням Перамогі, Незалежнасці Рэспублікі Беларусь, вызвалення Кіраўскага раёна ад нямецка-фашысцкіх захопнікаў, свята вёскі. Таксама кожны год у аграгарадку Мышкавічы праводзяцца веласпаборніцтвы - мемарыял Героя Савецкага Саюза, Героя Сацыялістычнай Працы К.П.Арлоўскага па веласіпедным спорце, урачыстае адкрыцце якіх праходзіць каля бюста.