Брацкая магіла

Апісанне

Воінскае пахаванне ўзнікла ў 1941-1944 гадах. Тут пахаваны 38 савецкіх воінаў, якія загінулі падчас Вялікай Айчыннай вайны ў баях супраць нямецка-фашысцкіх захопнікаў на тэрыторыі Ялагінскага (Бабініцкага) сельсавета Віцебскага раёна.

У 1964 г. на брацкай магіле быў устаноўлены помнік - скульптура воіна з аўтаматам на вялікім пастаменце, абкладзеным дзікім каменем. На пастаменце выбіты надпіс: “Воинам советской армии и партизанам, павшим в боях за нашу Родину”. Таксама тут усталявана ахоўная дошка гісторыка-культурнай каштоўнасці.

Тэрыторыя пахавання агароджана па баках і з адваротнага боку металічнай агароджай з дэкаратыўнымі элементамі з зоркай у цэнтры. Перад уваходам да помніка знаходзяцца два крайніх пралёта таксама з зоркай у цэнтры.