Брацкая магiла

Мінская вобласць, Мінскі раён, аг. Азярцо, с/с Шчомысліцкі

Апісанне

Брацкая магіла савецкіх воінаў размешчана ў цэнтры вёскі. Пахаваны 65 воінаў, якія загінулі ў баях супраць нямецка-фашысцкіх захопнікаў у чэрвені 1941 г. пры абароне Мінска і ў ліпені 1944 г. пры вызваленні раёна. Сярод загінуўшых у 1944 г. воіны 26-й гвардзейскай брыгады 2-га гвардзейскага танкавага корпуса.  У брацкай магіле пахаваны савецкія воіны, якія загінулі ў баях супраць нямецка-фашысцкіх захопнікаў у 1941г. пры абароне Мінска і ў 1944 гг. пад час вызваленчай аперыцыі пад кодавай назвай "Баграціён".Абарона сталіцы нашай рэспублікі Мінска вялася 25 - 28 чэрвеня 1941 г. і складалася з кароткачасовых жорсткіх баёў вакол Мінскага ўмацаванага раёна. Абарону трымалі войскі 44-га і 2-га стралковых карпусоў 13-й арміі Заходняга фронту, а таксама 16-ы дзяржынскі пагранатрад, падмацоўвалі 151-ы корпусны і 301-ы гаўбічны артпалкі і інш.