Брацкая магiла

Магілёўская вобласць, Круглянскі раён, аг. Цяцерына, вул. Школьная

Апісанне

Магіла знаходзіца ў цэнтры аграгарадка Цяцерына. У брацкай магіле пахаваны 27 чалавек, гэта 24 савецкіх воіна, якія загінулі ў баях пры вызваленні в. Цяцерына і навакольных весак летам 1944 года, а таксама 3 партызаны, якія загінулі ў барацьбе супраць нямецка-фашысцкіх захопнікаў у кастрычніку-лістападзе 1942 года.

У 1961 г. на магіле ўстаноўлены помнік. На пастаменце ўсталяваны помнік з бетону, які ўяўляе сабой скульптурную пагрудную выяву савецкага салдата з аўтаматам у руках. На помніке знаходзіца пліта з імёнамі пахаваных.

У 2015 г. перад помнікам усталявана 2 цагляных пастамента пакрытых тынкоўкай, на пастаментах устаноўлены пліты, з імёнамі загінуўшых жыхароў в. Цяцерына ў гады Вялікай Айчынай вайны