Брацкая магіла

Месца знаходжання

Гомельская вобласць, Лоеўскі раён, аг. Уборак, с/с Уборкаўскі, на перакрыжаванні вул. Сухарава, вул. Маладзёжная і вул. Паркавая

Апісанне

Брацкая магіла знаходзіцца ў цэнтры вёскі, у скверы. Пахаваны 952 воіны, якія загінулі пры вызваленні вёскі Уборак і навакольных вёсак у лістападзе 1943 г. перазахаванне адбылося ў 1956 г. У гэты час на брацкай магіле быў устаноўлены абеліск (з цэглы). У 1972 г. замест яго - помнік: скульптура воіна, прыкланёнага на калена (з гіпсабетону). На надмагіллях размешчаны пліты з імёнамі Герояў Савецкага Саюза. У 2009 г. адбылася рэканструкцыя помніка, падчас якой быў зменены знешні выгляд захавання. Надмагілле выканана з мармуру, на ім устаноўлены дошкі з імёнамі пахаваных Герояў Савецкага Саюза.