Брацкая магіла

Брэсцкая вобласць, Баранавіцкі раён, пас. Першамайскі

Апісанне

Брацкая магіла знаходзіцца ў пас. Першамайскі. Тут пахаваны воіны і партызаны, якія загінулі ў ліпені 1944 года пры вызваленні Баранавіцкага раёна ад нямецка - фашысцкіх захопнікаў. Сярод пахаваных - Герой Савецкага Саюза Грыгорый Анатольевіч Чакмянёў.

У 1963 г. на магіле быў пастаўлены помнік - скульптура воіна на пастаменце, які трымае схілены сцяг. На галоўным фасадзе змешчана эпітафія: "В народе жив вечно - кто для народа жизнь свою отдал". Над эпітафіяй размешчана інскрыпцыя: Герой Советского Союза старший лейтенант Чекменев Григорий Анатольевич 8 - го июля 1944 года погиб при освобождении территории Барановичского района от немецко - фашистских захватчиков". Помнік абмежаваны металічнай агароджай.