Брацкая магіла

Гродзенская вобласць, Лідскі раён, г. Ліда, вул. Міцкевіча, у парку

Апісанне

У брацкай магіле пахаваны астанкі загінуўшых воінаў 144-га супрацьтанкавага палка, 24-га гвардзейскага кавалерыйскага палка, 50-га асобнага дывізіёна браняцягнікоў, 7-га асобнага палка сувязі, 86-га кавалерыйскага палка. Яны загінулі пры вызваленні Ліды. У 1985 г. на магіле пастаўлены помнік – металічная стэла ў выглядзе вінтовачных штыкоў і развяваючагася полымя, а таксама 7 мемарыяльных пліт з высечанымі прозвішчамі загінуўшых воінаў:гвардыі-падпалкоўнік Труханаў Аляксей Фёдаравіч, камандзір 86-га кавалерыйскага палка 32-й Смаленскай Чырвонасцяжнай кавалерыйскай дывізіі, 1911 - 08.07.1944 гг. падпалкоўнік Грыгор'еў Віктар Міхайлавіч, 1908 - 1944 гг. гвардыі-маёр Выдайка Мікалай Фёдаравіч, 1913 - 1944 гг. старшы лейтэнант Сытнікаў Ілья Іванавіч, 1904 - 1944 гг. радавы Савушкін Іван Міхайлавіч, 1911 - 1944 гг. радавы Тумаеў Фурман Т., 1911 - 1944 гг. гвардыі-лейтэнант Арцёменка Мікалай Грыгор'евіч, 1913 - 1944 гг. Прозвішчы астатніх загінуўшых не ўстаноўлены.