Брацкiя магiлы

Магілёўская вобласць, Быхаўскі раён, в. Сялец, с/с Абідавіцкі

Брацкая магіла размешчана ў цэнтры в. Сялец.

Сярод пахаваных - воіны 102-й сд, якія загінулі ў 1941 годзе пры абароне Дняпроўскага рубяжу, 17-й, 108-й, 110-й, 283-й, 413-й сд і іншых падраздзяленняў, якія загінулі восенню і зімой 1943 года і зімой-вясной 1944 года у баях супраць нямецка-фашысцкіх захопнікаў на тэрыторыі сельсавета.У 1956 годзе на магіле ўсталяваны помнік - скульптура салдата з аўтаматам. Усяго пахавана 147 абаронцаў Айчыны.

Вайсковые пахаванне абнесена металічнай агароджай з каліткай. У 1956 г. на магіле ўсталяваны помнік - скульптура савецкага салдата. На пастаменце замацавана гранітная пліта чорнага колеру з выгравіраванымі прозвішчамі ўшанаваных чырвонаармейцаў. Злева ад пахавання - помнік Герою Савецкага Саюза Пятру Дзмітрыевічу Вінічэнка, які паваханы ў гэтай брацкай магіле. 3 правага боку - пахаваны Іванцоў Аляксей Сідаравіч - старшыня калгаса, які трагічна загінуў 8 мая 1949 г.