Брацкія могілкі

Мінская вобласць, Нясвіжскі раён, аг. Сноў

Апісанне

Пахаванні адносяцца да 1916-1917 гг., калі лінія фронту праходзіла паблізу г. Баранавічы, па рэках Сервеч і Шчара, і паміж імі, праз Калдычэўскае возера. У Баранавічах з пачатку вайны размяшчалася Стаўка Вярхоўнага Галоўнакамандавання, дзе імператар быў не менш за 10 разоў. У 1916 годзе праходзіла моцнае наступленне расійскай арміі, не такое паспяховае, як «Брусілаўскі прарыў», але якое з'яўлялася часткай агульнага плана на ўчастку Заходняга фронту. Страты расійскага войска на гэтым участку ацэньваліся ў 120 тыс. салдат, з іх  больш за 50 тыс. забітых і памерлых ад ран.

На дадзены момант, намаганнямі валанцёраў розных арганізацый, могілкі прыведзены ў здавальняючы стан. Пахаваны каля 800 салдат Расійскай імператарскай арміі, якія загінулі ў баях супраць войск кайзераўскай Германіі ці атручаны газамі ў Першую Сусветную вайну (1914-1918).

Тэкст памятнай пліце на нямецкай и рускай мовах: “Здесь покоятся солдаты - жертвы Первой мировой войны»