Мінская вобласць, г. Мінск, вул. Энгельса, 34

канец ХІХ стагоддзя

Апісанне

Будынак № 34 размешчаны ў гістарычным квартале, сфарміравоным у першай полове 19 ст. паводле проектных планаў г. Мінска 1800 і 1817 гг. Яго абмяжоўволі вуліцы Магазінная (сучасная вул. Кірава), Петрапаўлаўскоя (сучасная вул. Энгельса), Ніжне-Ляхаўская (сучасная вул. Першамайская), Губернатарская (сучасная вул. Леніна). Трохпавярховы з цокальным паверхам прамавугольны ў плане будынак. Накрыты пакатым вальмавым дахам. Фасады патынкаваныя, раней былі абліцаваныя чырвонай цэглай. Галоўны фасад сіметрычнай кампазіцыі. Вылучаны несапраўднымі цэнтральным і бакавымі рызалітамі. У цэнтральным рызаліце знаходзіцца галоўны ўваход, аформлены арачным абрамленнем. Раней быў высокі арачны дзвярны праём. На ўзроўні 2-3-га паверхаў несапраўдныя рызаліты фланкіраваны філянговымі пілястрамі.