г. Мінск, Кастрычніцкі раён, вул. Ульянаўская, 37

Апісанне

Будынак праектаваўся і будаваўся як адміністрацыйны Упраўлення беларускай чыгункі. Пад будаўніцтва рашэннем Мінгарвыканкама ад 22.10.1953 г. № 1313 быў адведзены ўчастак плошчай 0,28 га на рагу вул. Свярдлова і Ульянаўскай.

Праектныя работы выконваліся ў Праектнай канторы беларускай чыгункі. Аўтар праекта архітэктар Г. Я. Марчанка. Праектаванне вялося ў некалькі стадый.

Напачатку ў 1953 г. на падставе тэхнічнага задання, зацверджанага 01.10.1953 г. начальнікам Беларускай чыгункі, і архітэктурна-планіровачнага задання, выдадзенага Упраўленнем па справах архітэктуры г. Мінска 22.10.1953 г., было распрацавана праектнае заданне.

У архітэктурна-планіровачным заданні прадпісвалася будынак праектаваць пяціпавярховы, архітэктурнае рашэнне прыняць у адпаведнасці з рашэннем усяго квартала, вугал будынка акцэнтаваць, аддзелку фасада выканаць тэразітавай тынкоўкай. У адпаведнасці з праектам планіроўкі і забудовы вул. Свярдлова адміністрацыйны будынак праектаваўся з водступам ад чырвонай лініі вуліцы на 1 м. Участак з боку вул. Свярдлова і вул. Ульянаўскай рэкамендавалася абнесці плотам - металічная рашотка на цагляных слупах. Пры праектаванні адміністрацыйнага будынка была прынята калідорная сістэма з двухбаковым размяшчэннем пакояў.