Гомельская вобласць, Рэчыцкі раён, г. Рэчыца, вул. Савецкая, 34

кан. XIX ст.

Апісанне

Часовыя рамкі будаўніцтва помніка вызначаюцца двума варыянтамі: першы - паміж 1863 і 1914 гг.; другі - 1903-1911 гг.

Будынак знаходзіўся на вуглу Базарной плошчы і Успенскай вуліцы і з’яўляўся найбольш буйным будынкам у пачатку XX стагоддзя ў г. Рэчыцы. Гэта была прыватная забудова, якая належала Аўгусту Андрэевічу Крэгеру, арэндаваная гарадской управай над паштова-тэлеграфную кантору.

У 1912 г. прадугледжвалася ў дадзеным будынку зрабіць кінатэатр. 29 студзеня 1912 г. было зафіксавана адкрыцце кінематографа «Мадэрн» у прыбудове да асноўнай часткі помніка.

Некаторы час у будынку была земская аптэка. У 1919 г. размяшчаўся Рэчыцкі рэвалюцыйны камітэт, пад кіраўніцтвам Я.П. Міцкевіча, з 1938 па 1971 гг. - Рэчыцкі ваенны камісарыят, з 1971 па 2005 гг. - музычная школа №1.