пачатак ХХ стагоддзя

Апісанне

Будынак першай паловы ХХ стагоддзя двухпавярховы, складаецца з трох розначасовых аб'ёмаў. Гістарычнай з'яўляецца сярэдняя аднапавярховая прамавугольная ў плане частка. Накрыта двухсхільным дахам.Прамавугольны ў плане. Пабудаваны з цэглы, неатынкаваны. Паверхі падзелены паміж сабой карнізным паяском. Сцены семітрычна члянёныя ваконнымі праёмамі.  Вокна сярэдняга памера, прамавугонай формы, рамы драўляныя. Планіроўка калідорная, з двухбаковым размяшчэннем пакояў.

Рамонты і перабудовы, праведзеныя ў паслеваенны перыяд, ў пэўнай ступені сказілі гістарычны воблік дома. На галоўным фасадзе дзвярны праём быў замураваны да ўзроўню аконнага, магчыма, былі страчаны аконныя абрамленні, на дваровым фасадзе аконныя праёмы часткова перароблены. Пад час апошняй рэканструкцыі на галоўным фасадзе адноўлены дзвярны праём, аднак страчаны элементы дэкору ў рызаліце. Будынак уяўляе сабой прыклад шэраговай забудовы пачатку XX ст.