Віцебская вобласць, г. Віцебск, вул. Калініна, 14/2

Апісанне

Будынак двухпавярховы, цагляны, прамавугольны ў плане. Галоўны фасад выходзіць на вуліцу Калініна і выцягнуты ўздоўж яе. Па сваім архітэктурным рашэнні будынак прыналежыць да мясцовай архітэктурнай школы, для якой было характэрна выкарыстанне ў дэкоры будынка архітэктурныя элементы розных кірункаў ад класікі да мадэрна. Пластыка першага паверха сіметрычна разбіта дзвярным праёмам. Аконныя праёмы першага паверха лучковыя прамавугольнай формы без ліштвы. Другі паверх дэкарыраваны найбольш парадна. Пластыка другога паверха разбіта плоскімі пілястрамі, цыбульныя аконныя праёмы маюць падваконныя нішы з профільнай цэглы. Завяршаецца кампазіцыя развітым завяршальным карнізам з профільнай цэглы. Дах двухсхільны. Фасад будынка афарбаваны.