Апісанне

Забудова вул. Кастрычніцкай уваходзіць у зону гістарычнай планіроўкі і забудовы г. Кобрына. Будынак №1 па вул. Кастрычніцкай был пабудаван у 1910 годзе з чырвонай цэглы. Згодна з навуковай даведкай «Вуліцы Кобрына», вул. Кастрычніцкая ў гэты перыяд называлася вул.Мешчанскай, у далейшым неаднаразова пераназывалася. Першапачатковае прызначэнне будынка невядома, але па фотаздымку пач. XX стагоддзя можна выказаць здагадку, што будынак меў грамадскае значэнне, магчыма ў ім размяшчаліся гандлёвыя ўстановы (крамы) або рамесныя майстэрні. Параўноўваючы відарыс будынка пач. XX стагоддзі з яго сучаснымі абліччам, можна з упэўненасцю сказаць, што вонкавы выгляд будынка, за выключэннем даху, дзвярнога і аконнага запаўнення, істотна не змяняўся. Праведзеная ў 90-х г.г. XX ст. частковая рэканструкцыя будынка, невялікая прыбудова да яго з паўночна-ўсходняга боку істотных змен у архітэктуру будынка не ўнеслі.