Віцебская вобласць, г. Віцебск, вул. Савецкай Арміі, 8

Апісанне

Вуліца Савецкай Арміі размешчана ў Чыгуначным раёне г. Віцебска, недалёка ад чыгуначнага вакзала каля былога Елагскага акведука. Гэта гістарычная частка Віцебска. У дарэвалюцыйным адміністрацыйным дзяленні г. Віцебска гэта была трэцяя, або Задзвінская частка горада. Яна цягнулася вузкай паласой на правым баку р. Заходняя Дзвіна, ва ўсю даўжыню Узгор'я і Заручаўя. Двухпавярховы з падвалам будынак накрыты вальмавым дахам. Галоўны фасад атынкаваны, вырашаны сіметрычна. Вось сіметрыі падкрэслена трохвугольным франтонам, акаймаваным прафіляваным карнізам. Гарызантальна фасад падзелены міжпаверхавым поясам. Сцяна першага паверха апрацавана рустам, прарэзана прамавугольнымі аконнымі і дзвярным праёмам, дэкарыраванымі замковым камнем. На другім паверсе аконныя праёмы заглыблены ў арачныя нішы, дэкарыраваныя арачнымі прафіляванымі абрамленнямі. Міжаконныя прасценкі аформлены шырокімі плоскімі пілястрамі з развітымі карнізнымі паясамі. Прасценкі паміж арачнымі нішамі аздоблены разеткамі. Завершаны фасады шматслойным карнізам.