Брэсцкая вобласць, г. Пінск, вул. Кірава, 22

Апісанне

Будынак па вуліцы Кірава,22 складаецца з двух зблакіраваных паміж сабой будынкаў. Адзін з іх двухпавярховы мураваны прамавугольны ў плане размешчаны на вуглу вуліц Кірава і Насырава, другі аднапавярховы мураваны таксама прамавугольны ў плане - падоўжным фасадам na вуліцы Насырава. Фасады атынкаваныя дэкаратыўным тынкам, пафарбаваныя. Архітэктурнае аздабленне фасадаў прадстаўлена руставанымі
вуглавымі пілястрамі, абрамленнем вокнаў. Паверхі падзелены прафіляваным пояском. Завяріааючы карніз развіты прафіляваны са стылізаванымі сухарыкамі. На фасадзе ад вуліцы Кірава
захавалася балконная пліта з металічнай агароджай. Дах выкананы з металадахоўкі. Цокаль і прыступкі ганка абліцаваны керамічнай пліткай. Каркасы брыляў над уваходамі выкананы з
металічных канструкцый і покрыты полікарбанатам. На цяперашні момант будынак захаваў свае першапачатковыя геаметрычныя памеры і большасць архітэктурных дэталяў, але
з-за прымянення сучасных аддзелачных матэрыялаў і канструкцый страціў аўтэнтычнае архітэктурна-мастацкае ўздзеянне.