Будынак былога кляштара дамініканцаў

1763г.; 1790г. – драўляны калідор пераходу з кляштару ў касцёл

Апісанне

Кляштар - помнік архітэктуры стылю барока.  У 1763 г. на ўсходзе за касцёлам быў пабудаваны двухпавярховы прамавугольны ў плане мураваны будынак кляштара, накрыты высокім вальмавым дахам. У кляштары было 3 ксяндзы і адзін манах. З 1795 г. пры кляштары існавала школа на 10 студэнтаў шляхецкага паходжання, у якой вучыў сам настаяцель касцёла Беат Міланоўскі і дзейнічаў шпіталь .

У 1832 г. кляштар быў скасаваны, а касцёл зачынены, як помста царскіх уладаў за паўстанне 1830-1831 гг.

З 1881г. тут дзейнічала ашчадна- крэдытнае таварыства, а з 1924 г. ў будынку былога кляштара размяшчаўся Хрысціянскі банк.

Пасля ІІ Сусветнай вайны ў абноўленых памяшканнях будынка знаходзіліся розныя грамадскія і адміністрацыйныя памяшканні дзяржаўных органаў кіравання. На картаграме дамавога фонду г. Клецка 1957 г. будынак пазначаны як райвыканкам.

З 2001 г. у былым кляштары размяшчаецца Клецкі раённы цэнтр занятасці насельніцтва, КУП “Клецкі турцэнтр”, гарадскі архіў і інш. арганізацыі.