Будынак былога сялянскага пазямельнага банка

Магілёўская вобласць, г. Магілёў, вул. Міронава, 33

пач. ХХ ст.

Мадэрн

Апісанне

Помнік архітэктуры пачатку ХХ ст. мае рысы стыляў “мадэрн”, псеўдарускага і позняга класіцызму. Мураваны 2-х павярховы (з невысокім цокальным паверхам) Т-падобны асіметрычнай кампазіцыі ў плане будынак. Галоўны фасад расчлянёны 2 рызалітамі. Адзін з іх мае шатровае заяршэнне, аздоблены шчытом у выглядзе какошніка з ляпной разеткай у цэнтры, другі вырашаны ў выглядзе 2-х яруснай вежы (васьмярык на чацверыку), завершанай шатровым дахам. Вокны прамавугольныя і арачныя. У дэкаратыўным афармленні выкарыстаны рустыка цокаля, прафіляваныя архівольты какошнікаў, несапраўдныя машыкулі, дэкаратыўныя ўстаўкі ў выглядзе разетак у прамавугольных рамках, паўкалонкі з ляпнымі капітэлямі, паяскі, раслінны арнамент у аздабленні акон-трыфорумаў, разныя драўляныя дзверы. Планіроўка калідорная і галерэйная, з лесвіцамі ў тарцах.