Будынак былой царквы Раства Прасвятой Багародзіцы

Віцебская вобласць, г. Віцебск, вул. Зяньковай, 9/6

Апісанне

Царква Раства Прасвятой Багародзіцы - былы праваслаўны храм, будынак часткова захаваўся. Храм, пабудаваны на сродкі вернікай у 1886 годзе, бый каменным, цёплым, з адным прастолам, прыпісным да Петрапаўлаўскай царквы. Зачынены у 1922 годзе і падвергнуты перабудове.  Двухпавярховы прамавугольны ў плане будынак накрыты вальмавым дахам. Галоўны і дваровы фасады вырашаны аналагічна, маюць сіметрычную кампазіцыю. Цэнтральная частка акцэнтавана трохвугольным франтонам з круглай люкарнай. Фасадная плоскасць раскрапавана плоскімі лапаткамі, вуглы вылучаны больш шырокімі. Прамавугольныя аконныя праёмы без ліштваў, дэкарыраваны прамымі сандрыкамі, на першым паверсе падаконнымі нішамі. Па перыметры будынка праходзіць карніз. Фасады атынкаваныя.