Будынак былой земскай управы

Апісанне

Пабудаваны ў 1909 г. з цэглы. Аб’емна-прасторавая кампазіцыя будынака асіметрычная, у ёй дамінуе вуглавы аб’ём. Галоўны фасад, арыентаваны на плошчу, таксама асіметрычны, падзелены на 4 розныя па памерах часткі, якія завершаны разнастайнымі атыкамі. Вокны ў кожнай частцы фасада маюць розныя памеры, форму і рытм. Колеравае вырашэнне фасада заснавана на кантрасным спалучэнні чырвонай і шэрай тынкоўкі. У декоры фасада выкарыстаны пілястры, лучковыя і паўцыркулярныя нішы, рустоўка. Знутры выцянуты вестыбюльна-лесвічны блок адзяляе вуглавы аб’ём з залам на 2 паверсе ад крыла з калідорнай планіроўкай памяшканняў, да якога прымыкае аб’ём з самастойнымі ўходамі і лесвіцай. Кампазіцыйныя і дэкаратыўныя асаблівасці будынка характэрны для архітэктуры мадэрн.