Будынак сярэдняй школы № 4 імя С.М. Кірава

Мінская вобласць, г. Мінск, вул. Чырвонаармейская, 11

канструктывізм

Апісанне

Чатырохпавярховы Г-падобны ў плане будынак. Асноўны акцэнт зроблены на вуглавую частку, якая на фасадзе па вул. Чырвонаармейскай выступае паўкруглым эркерам з каланадай на ўзроўнi 2-3-га паверхаў і галоўным уваходам, на фасадзе па вул. Кірава -- прамавугольным ў сячэнні рызалітам таксама з каланадай на 2-3-м паверхах. Фасадная плоскасць першага паверха апрацавана рустам. Прамавугольныя аконныя праёмы на першым і чацвёртым паверхах без ліштваў, падкрэслены карнізнымі паяскамі. У Вялікую Айчынную вайну будынак школы быў пашкоджаны. Мяркуючы па фатаздымку 1944 г., захавалася фактычна каробка без даху, перакрыццяў, акон. Да 1948 г. будынак быў адноўлены ў ранейшым выглядзе. У 1979 г. да крыла па вул. Кірава прыбудавалі новы шасціпавярховы аб'ём, у якім размясціліся фізкультурная і актавая залы, басейн.