Былы вадзяны млын

Апісанне

Млын уяўляе сабой пабудову, дзе каменны падмурак спалучаецца з цаглянай кладкай сцен. Дах двухсхільны, драўляны. Працоўнае памяшканне млына было двухпавярховым.

Былы вадзяны млын уяўляе сабой прамавугольную ў плане пабудову з аконнымі і дзвярнымі праёмамі без дэкаратыўнага аздаблення і тынкавання. Ніжняя частка складзена з валуноў з дамешкамі дробных камянёў на цэментна-вапнавай рошчыне. У ёй з боку ракі захаваліся адтуліны пад механізмы. Верхняя частка аддзелена ад бутавай маналітным жалезабетонным поясам і складзена з цэглы з аконнымі праёмамі, завяршаецца двухсхільным дахам з франтонамі на тарцах. Тэрыторыя вакол будынка млына маляўніча добраўпарадкавана з руслам ракі, для якой уладкаваны падыход.