Фрагменты былой сядзібы: сядзібны дом, парк, цагляны мосцік

Гомельская вобласць, Добрушскі раён, в. Дзям'янкі, с/с Дзям'янкаўскі

ХIХ ст.

Сядзібны дом і парк закладзены ў другой палове XIX стагоддзя у маёнтку Герардаў.

Н.Н. Герард запрасіў пецярбургскіх архітэктараў, якія хутка ўзвялі раскошны палац. Двухпавярховы будынак складанай асіметрычнай аб'ёмна-прасторавай кампазіцыі. Цэнтр галоўнага фасада вылучаны развітай уваходнай часткай з высокім ганкам і стылізаваным порцікам на 2 калонках. Сцены 1-га паверха гарызантальна руставаны, прарэзаны высокімі прамавугольнымі аконнымі праёмамі ў ліштвах. На 2-м паверсе вокны паўцыркульныя, у прасценках — філёнгавыя лапаткі. Бакавыя і дваровы
фасады асіметрычныя. Аб'ёмна-прасторавую кампазіцыю будынка ўзбагачаюць вуглавы паўкруглы эркер, вялікая тэраса, дзве прыбудоўвы да дваравога і бакавога фасадаў.

Заслугоўвае ўвагі архітэктурнае аздабленне вокнаў, сцен, кутоў будынка, выкананыя ў духу старажытнарускага дойлідства. Асобныя часткі выкананы ў стылістыцы мадэрну з элементамі псеўдарускага сгылю.