Гандлёвыя рады

сяр. XIX ст.

Апісанне

Гандлёвыя рады пабудаваны ў сярэдзіне XIX стагоддзя з цэглы. У наш час выкарыстоўваюцца na сваім першапачатковым прызначэнні — як гандлёвыя прадпрыемствы. Аднапавярховы будынак у плане ўтварае замкнёны прамавугольнік з вялікім унутраным дваром (плошча каля 250 м2). У цэнтры процілеглых падоўжных бакоў зроблены праезды. Два рады
калон дзеляць унутраную прастору будынка на тры пролёты. Інтэрвал паміж калонамі вызначае памеры гандлёвай секцыі. Кожная з іх перакрыта трохпралётным бочкападобным скляпеннем. Функцыянальна секцыя складаецца з гандлёвай залы, прылаўка і складского памяшкання. Гандлёвыя рады арыентаваны на плошчу, а складскія памяшканні - ва ўнутраны гаспадарчы двор. Сцены будынка па ўсім перыметры прарэзаны лучковымі аконнымі.