Гарадзішча

V ст. да н. э.-IV ст. н. э.

Апісанне

Мясцовая назва Гарадзец. Знаходзіцца ў полі,  на ўзгорку вышынёй 6-7 м. Памеры – 60х70 м. З поўдня абмываецца ручаём, з захаду гарадзішча закрыта балотам і аддзяляецца ровам, або седлавінай, якая ніжэй за пляцоўку гарадзішча на 4-5 м., з поўначы заўважаецца паніжэнне да 5-6 м. Паўднёвая частка гарадзішча часткова занята дрэвамі. На тапаграфічных картах Дубровенскі гарадзец пазначаецца як вышыня 151.0.

Гарадзішча каля вёскі Дубровы ўпершыню апісаў ў літаратуры ў 1930 г. В. Глацёнак пад назвай “Дуброўскі гарадзец”.

У 1967 г. даследаваў К. П. Шут, у 1972 г. У. Ф. Ісаенка. Былі знойдзены абломкі пасудзін, зернецёрка, прасліца. Гарадзішча адносіцца да днепра-дзвінскай культуры.  Матэрыялы даследвання захоўваюцца ў Інстытуце гісторыі АН РБ.