Гарадзішча "Гарадзец"

Месца знаходжання

Магілёўская вобласць, Крычаўскі раён, г. Крычаў, вул. Камсамольская на левым беразе ракі Крычаўкі, 0,5 км вышэй вусця ручая Крычаўкі, 20 м на захад ад вул. Ленінскай, 0,6 км на поўдзень ад аўтадарогі Р-43 «Мяжа Расійскай Федэрацыі (Звянчатка) -Крычаў-Бабруйск-Івацэвічы (да аўтамабільнай дарогі Р-2/Е 85)»

IX-XII стагоддзі

Апісанне

Гарадзішча «Гарадзец» IX – XII стст. знаходзіца па вул. Камсамольскай на левым беразе ракі Крычаўкі, 0,5 км вышэй вусця ручая Крычаўкі, 20 м на захад ад вул. Ленінскай, 0,6 км на поўдзень ад аўтадарогі Р-43 "Мяжа Расійскай Федэрацыі (Звянчатка) -Крычаў-Бабруйск-Івацэвічы (да аўтамабільнай дарогі Р-2/Е 85)".

Захавалася частка пляцоўкі падтрохкутных абрысаў, арыентаваная па лініі поўдзень-поўнач, даўжынёй 50 м пры шырыні 5–16 м (77х40 м ад падэшвы), з паўдневага боку, вышынёй да 18 м. Абаронена ровам шырынёй 16 м і глыбінёй да 5 м. У паўночна-ўсходняй частцы пляцоўкі знаходзіцца вал вышынёй да 1,5 м.

Абавязкова захоўваецца культурны пласт, характэрныя асаблівасці, ландшафт, тэррыторыя ахоўнай зоны на адлегласці пяцьдзясят метраў ад межаў тэрыторыi помніка археалогіі.