Гарадзішча перыяду ранняга жалезнага веку

Месца знаходжання

Мінская вобласць, Крупскі раён, в. Вялікае Горадна, с/с Выдрыцкі, 0,1 км на захад ад вёскі, урочышча Замак

VI стагоддзе да н.э. – VII стагоддзе н.э.

Апісанне

Пляцоўка круглаватай формы з адным падоўжаным краем. Даўжыня пляцоўкі 70 м, шырыня ў самай вузкай частчы 40 м. З поўначы і захаду ўмацавана валам вышынёй да 1,5 м і ровам. Адкрыў у 1893 г. Ф.В. Пакроўскі, абследавалі ў 1936 г. А.Дз. Каваленя, у 1979 г. А.Г. Калечыц. Раскопкі не праводзіліся. Адносіцца да жалезнага веку. Стан здавальняючы. Курганны могільнік за 0,2 км на паўночны ўсход ад вёскі, каля могілак налічваў 2 насыпы ў 1979 г., у час абследавання яго А.Г. Калечыц. Цяпер гэтых курганоў няма. Яны развораны.

Курганны могільнік за 0,6 км на паўднёвы захад ад вёскі, ва ўрочышчы Замак, злева (побач) ад дарогі ў в. Веляцічы, з паўднёва-заходняга боку ад гарадзішча. Захавалася 5 насыпаў вышынёй ад 0,5 м да 2 м, дыяметрам 3-6 м. Стан здавальняючы.