Гарадзішча перыяду ранняга жалезнага веку

V стагоддзе да н.э. - V стагоддзе н.э.

Апісанне

Гарадзішча каля в. Зарубіна Карабаўскага сельсавета - археалагічны помнік, які датуецца V ст.да н. э.-V ст. н. э. размяшчаецца за мастам праз раку Аржаніца, на яе левым забалочаным беразе ў 0,9 км на поўнач ад вёскі. Помнік знаходзіцца на лузе і займае пагорак авальнай формы, які выцягнуты па лініі Захад-Усход. Мае даўжыню 80 м і шырыню 35-40 м, відавочных слядоў умацаванняў (валаў і равоў) на гарадзішчы не відаць. Схілы не стромкія.

Археалагічныя раскопкі гарадзішча не праводзіліся. Абследаваннем помніка займаліся: у 1972 годзе М.А. Ткачоў, у 1981 годзе Л. У. Дучыц. Паводле апісання Л.У. Дучыц культурны пласт чорнага колеру ў цэнтры пляцоўкі мае таўшчыню да 0,3 м, па краях - да 0,6-0,7 м, пры абследаванні былі знойдзеныя фрагменты ляпной керамікі, косці жывёл і попел.

Стан здавальняючы. Ахоўная дошка ёсць.