Гарадзішча перыяду ранняга жалезнага веку

Апісанне

Пляцоўка авальнай формы памерам 75х43 (130х100 м па падэшве),  абаронена па перыметру валам вышынёй 1-2 м, шырынёй 2-3 м. У 12-13 м ніжэй унутранага валу знаходзіцца знешнт кальцавы вал вышынёй 1-2 м, шырынёй 5-6 м. У цэнтральнай і заходняй часках гарадзішча прагледжваюцца рэшта дзвух скарбашукальніцкіх ям дыяметра да 2.5 м.

Помнік адкрыў і правёў расшыфроўку ў 1986 г. Л.Д.Побаль. У 1991 г. даследаваў і склаў дэталёвы план В.Ф.Капыцін. У шурфе (1х1 м) Л. Д. Паболь выявіў культурны пласт цёмна-шэрага колеру, магутнасцю да 1 м, з фрагментамі керамікі культур мілаградскай, зарубінецкай і штрыхаванай керамкі. У Цэнтральнай і заходняй частцы пляцоўкі прасочваюцца рэшткі двух скарбашукальніцкх ям дыяметрам да 2,5 м.