Гарадзішча перыяду ранняга жалезнага веку

Апісанне

Селішча каля в. Гарохава - гэта помнік матэрыяльнай культуры, пакінуты насельніцтвам ранняга сярэдневечча.

Пры правядзенні абследавання помніка ў верасні 2019 года і вывучэнні архіўных і бібліяграфічных дадзеных А. В. Вараненкам, высветлілася, што на месцы, дзе павінна знаходзіцца гарадзішча перыяду ранняга жалезнага веку, на самой справе знаходзіцца селішча ранняга сярэдневечча.

Селішча каля в. Гарохава цягнулася да 250 м уздоўж левага берага безназоўнага ручая, ператворанага ў меліяратыўную канаву. Шырыня селішча складае ад 80 да 100 м. На момант агляду помніка, паверхня селішча задзернавана і выкарыстоўваецца ў якасці луга для пакоса травы. Для большага ўдакладнення межаў помніка неабходна правядзенне археалагічных раскопак.

Ахоўная дошка на помніку адсутнічае.