Гарадзішча ранняга жалезнага веку

Апісанне

Па доўгай восі гарадзішча арыентавана з поўдня на поўнач. Пляцоўка сегментападобнай формы. Памеры гарадзішча 80x30 м. Гарадзішча па ўсім перыметры абаронена серпападобным валам вышынёй 0,9 м у паўднёвай частцы, 1,7 м - у цэнтральнай і 1,8 м у паўночнай, пры шырыні падставы 13, 15 і 14 м адпаведна.

Валы, равы і пляцоўка з’яўляюцца інжынерна-фартыфікацыйнымі збудаваннямі, майстраваліся з падлогавага боку і ўмацоўваліся штучнымі будынкамі: землянымі валамі (у больш познюю эпоху - каменнымі сценамі) і равамі. Вяршыня вала гэтак і край пляцоўкі гарадзішча, умацоўваліся драўлянымі высокімі сценамі тыпу частаколу або сценамі з гарызантальных бярвенняў, укладзеных паміж вертыкальнымі слупамі.

Абавязковымі элементамі, якія падлягаюць захаванню, з’яўляюцца валы, равы, пляцоўка (інжынерна-фартыфікацыйныя збудавання) і культурны пласт гарадзішча.

Помнік мае вельмі важнае значэнне для вывучэння гісторыі Бабруйскага раёна, таму што раскопкі гарадзішчаў даюць вельмі каштоўную гістарычную інфармацыю аб жыцці насельніцтва ў раннім жалезным веку і сярэднявеччы, аб матэрыяльнай і духоўнай культуры, аб сувязях з блізкімі і далёкімі суседзямі, дазваляюць удакладніць межы рассялення балцкіх і славянскіх плямёнаў.