Гарадзішча "Замкавая гара"

Месца знаходжання

Магілёўская вобласць, Крычаўскі раён, г. Крычаў, па вул. Сожавай, на правым беразе р. Сож, 60 м ад р. Сож, 0,2 км на паўночны захад ад вусця ручая Ставок, 0,8 км на поўдзень ад гарадзішча «Гарадзец»

сярэдзіна XII стагоддзя

Апісанне

Гарадзішча «Замкавая гара» знаходзіцца па вул. Сожавай, на правым беразе р. Сож, 60 м ад р. Сож, 0,2 км на паўночны захад ад вусця ручая Ставок, 0,8 км на поўдзень ад гарадзішча «Гарадзец».

Городішча «Замкавая гара» уяўляе сабой пляцоўку авальнай формы, памерам   100х60 м, з падлогавага (паўднёвай, заходняй і паўночнай) баку ўмацавана валам вышынёй да 5 м пры шырыні падставы да 22 м і рвом шырыней 30-70 м.

Культурны пласт гарадзішча моцна пашкоджаны познімі раскопкамі, найлепш захаваўся ў паўднёвай і паўночна-заходняй частках тэрыторыі, дзе яго магутнасць дасягае 3,5 м. У іншых месцах яго таўшчыня 1 – 1,5 м.

Абавязкова захоўваецца культурны пласт, характэрныя асаблівасці, ландшафт, тэррыторыя ахоўнай зоны на адлегласці пяцьдзясят метраў ад межаў тэрыторыi помніка археалогіі.