Капліца на каталіцкіх могілках

Магілёўская вобласць, г. Магілёў, вул. Лазарэнкі

к. ХІХ ст.

Неакласіцызм

Апісанне

Каталіцкія могілкі адносіліся да парафіі касцёла св. Станіслава. Згодна з адміністрацыйным падзелам г. Магілёва ў другой палове 19-- пачатку 20 ст. размяшчаліся ў 2-й частцы горада па вул. Віленскай. У 1893 г. тэрыторыя могілак была абнесена агароджай на мураваным падмурку і з мураванымі слупамі. Вароты і дзве каліткі былі жалезныя. На могілках існавала драўляная капліца. У 1907 г. паводле зацверджанага Магілёўскай рымска-каталіцкай духоўнай кансісторыяй плану пабудавана мураваная капліца за грошы, ахвяраваныя памешчыкам Сянажэньскім. З закрыццём у 1947 г. касцёла св. Станіслава перастала дзейнічаць і капліца. Будынак у 1950-я гг. перадалі пад склад. Існавала нават пагроза зносу. У 1989 г. капліца вернута вернікам і нанова асвячона 25.11.1989 г.