Касцёл Яна Хрысціцеля

барока

Апісанне

Касцёл у мястэчку Сноў быў пабудавана Іванам Рдултоўскім, уладальнікам маёнтка Дольны Сноў у 1760 г., у некаторых дакументах указваецца 1766 г.

Паводле візітаў канца XVIII – пачатку ХІХ ст., касцёл пад тытулам Яна Хрысціцеля быў мураваны з дзвюма вежамі на галоўным фасадзе, паміж якімі знаходзілася драўляная статуя св. Алены.

У 1865 г. галоўны начальнік края распарадзіўся неадкладна скасаваць Мірскі, Нягневіцкі і Сноўскі касцёлы, маёмасць перадаць у бліжэйшыя прыходскія касцёлы, а будынкі ў валоданне праваслаўнага духавенства. Маёмасць Сноўскага касцёла перадалі ў касцёл у Сваяцічах.

У 1921 г. будынак быў вернуты каталіцкім вернікам. Дзейнічаў. У Вялікую Айчынную вайну быў пашкоджаны. Як бачна на фотаздымках, быў страчаны дах, завяршэнні вежаў. У 1991 г. касцёл св. Яна Хрысціцеля быў вернуты каталіцкай абшчыне, рэстаўраваны.

Касцёл – помнік архітэктуры позняга барока.