Памылка!

Касцёл Ушэсця Найсвяцейшай Дзевы Марыі. Дэкаратыўнае аздабленне інтэр'ера касцёла: 3 алтары, амбон, арган, хоры, эпітафія, партал са скульптурай

Віленскае барока

Апісанне

Касцёл пабудаваны ў 1624-1646 гг. па фундацыі ўладальніка мястэчка Льва Сапегі. Быў размешчаны на былой Рынкавай плошчы ў цэнтры горада. У 1743 г. у мястэчку адбыўся вялікі пажар, пад час якога храм атрымаў значныя пашкоджанні: згарэў галоўны алтар, унутранае ўбранства, архіў. Пасля пажару ў 1751 г. галоўны фасад і інтэр'ер касцёла перабудаваны архітэктарам Аляксандрам Асікевічам на сродкі тагачаснага ўладальніка М.Ф. Радзівіла ў стылі позняга барока.

У 1882 г. пасля чарговага пажару ў касцёле быў заменены дах. У 1900 г. храм быў абнесены мураванай сцяной з чатырохслуповай брамай і вуглавымі чатырохграннымі вежамі, накрытымі барочнымі чарапічнымі дахамі з заломам.