Казармы

Брэсцкая вобласць, г. Брэст, Паўночны гарадок

цагляны стыль

Апісанне

Казармы былі пабудаваны ў Граеўскім прадмесці г. Брэста для Брэст-Літоўскага гарнізона пад час будаўніцтва фартыфікацыйных аб'ектаў першай лініі Брэсцкай крэпасці. Пазней атрымалі назву "Паўночны гарадок". Дакладная дата будаўніцтва нам не вядома. У афіцыйных дакументах казармы датуюцца канцом 19 ст., альбо да 1917 г. Гэтаму перыяду адпавядаюць архітэктурна-стылёвыя асаблівасці будынкаў комплекса. Казармы, жылыя дамы, службовыя пабудовы ваеннага гарадка ўзведзены ў характэрным для канца 19 - пачатку 20 ст. т.з. цагляным стылі. Абліцаваныя цэглай фасады насычаны архітэктурным дэкорам, выкананым у тэхніцы цаглянай муроўкі. Да нядаўняга часу казармы выкарыстоўваліся па прызначэнні. Паводле ўспамінаў старажылаў, апублікаваных В. Сарычавым, у перадваенны час у казармах размяшчаліся 35-ы і 82-ы пяхотныя палкі. Тэрыторыя, займаемая казармамі, была даволі вялікай, абнесенай агароджай. У агароджы былі зроблены двое варот, каля якіх стаялі вартавыя.