КН-100. Кніга "Мшал". 39х26

Мінская вобласць, г. Мінск, Нацыянальны мастацкі музей Рэспублікі Беларусь

Апісанне

Каталіцкая богаслужэбная кніга, якая змяшчае кананічныя імшыі прадмовы. Кніга ўбачыла свет у друкарні ў Рыме Тэкст на лацінскай мове. У кнізе пранумаравана 163 стар. Папера форзаца каляровая блакітная (XVIII-XIX ст. ?). У канцы прыплецены 3 аркушы (XIX ст.?),  на адным запіс ва ўвесь ліст. Выданне аздоблена гравіраванымі канцоўкамі, ініцыяламі (літарак - 131; канцовак – 12). Для афармлення тытульнага ліста выкарыстаны матыў архітэктурнага партала з фігурамі апосталаў. Асобныя гравюры (34x22) на стар. 2; 122 – з выявай Укрыжавання (з аўтарскім надпісам) і Тайнай Вячэры на стар. 62 (без надпісаў). Кніга з’яўляецца каштоўным выданнем царкоўна-літургічнай літаратуры, аб’ектам гістарычнай памяці.