Памылка!

Комплекс Мікольскага манастыра ў межах агароджы: званіца; жылы дом (шпіталь); Мікольская царква. Дэкаратыўнае аздабленне царквы - фрэскі сюжэтныя, фрэскі арнаментальныя, іканастас, арнаментальная лепка. Ануфрыеўская царква. Агароджа з уязной брамай

511Г000017

комплексны аб’ект

Дадзеная каштоўнасць мае ў комплексе некалькі аб'ектаў.

1669--1672 гг.

Барока

Апісанне

Дакладная дата заснавання Мікалаеўскага брацкага жаночага манастыра не вядома. Найбольш ранняе ўпамінанне адносіцца да 1630 г., калі ён быў перанесены на падол, на поўнач ад гарадскіх умацаванняў. Упершыню Мікольская царква ў Магілёве згадваецца ў 1522 г. У 1579 г. была пабудавана новая драўляная Мікалаеўская царква, асвячоная 25 красавіка 1580 г. Вядома, што ў 1607 г. пры царкве вучыў дзяцей Дзмітрый Нагі -- будучы Лжэдзмітрый ІІ, які некаторы час тут жыў. У 1626 г. царква згарэла.

Аб'екты, якія ўваходзяць у склад дадзенай каштоўнасці (комплекснага аб'екта)
Комплекс Мікольскага манастыра ў межах агароджы:  Ануфрыеўская царква
Комплекс Мікольскага манастыра ў межах агароджы: Ануфрыеўская царква
Комплекс Мікольскага манастыра ў межах агароджы: агароджа з уязной брамай
Комплекс Мікольскага манастыра ў межах агароджы: жылы дом (шпіталь)
Комплекс Мікольскага манастыра ў межах агароджы: званіца
Комплекс Мікольскага манастыра ў межах агароджы: Мікольская царква. Дэкаратыўнае аздабленне царквы - фрэскі сюжэтныя, фрэскі арнаментальныя, іканастас, арнаментальная лепка