Комплекс паштовай станцыі

Мінская вобласць, Слуцкі раён, г. Слуцк, вул. Леніна, 155, 157, 159, 159а

сяр. XIX ст.

Апісанне

У апошняй чвэрці XVIII ст. у Расійскай імперыі пачалі актыўна займацца развіццём сухапутных дарог. Так, 14 сакавіка 1786 г. была створана "Камісія аб дарогах у дзяржаве". У 1809 г. было арганізавана Галоўнае ўпраўленне шляхоў зносін, а ў 1833 г. уведзена пяціступеньчатая класіфікацыя дарог. Работы па будаўніцтве і добраўпарадкаванні дарог актыўна праводзіліся і на тэрыторыі сучаснай Беларусі. Трэба адзначыць, што ва ўрадзе усведамлялі геапалітычнае і транзітнае значэнне нашага краю. Праз Беларусь праходзілі асноўныя камунікацыйныя маршруты: т.з. Санкт-Пецярбургскі тракт, які ішоў праз Віцебск, Шклоў, Магілёў, Прапойск на Украіну, Канстанцінопальскі тракт - ад Магілёва на Мазыр і далей на поўдзень, Варшаўскі тракт - ад Масквы праз Оршу, Мінск, Нясвіж на захад, Віленскі тракт - ад Мінска на Вільню.