Культурны пласт горада

Культурны пласт горада адкрыў у 1999 г. і абследаваў у 2000-2002 гг. А. У. Коласаў.

На зямельных участках мясцовых жыхароў знойдзены прадукты расшчаплення крэменю, рэтушаваныя адшчэпы і пласціны, вырабы з выманнем, а таксама фрагменты ганчарнай керамікі ад місак, гаршкоў, ляпное грузіла, нацельны абразок "medalik??kaplerz". Асноўная частка керамікі выраблена на нажным ганчарным крузе. Для вытворчасці сасудаў выкарыстоўваліся шэрая і белая гліна, радзей чырвоная. Цеста добра перамяшана і мае прымешкі пяску. На паселішчы выяўлены абломкі пячных і насценных кафляў, пакрытых зялёнай і карычневай палівай. Кафлі са стылізаваным раслінным арнаментам. У невялікай колькасці выяўлены фрагменты аконнага шкла дыскападобнай формы. Сярод прадметаў з каванага металу трэба адзначыць знаходкі старажытнай клямары, падковы, абутковых падковак, цвікоў, бязмена.