Апісанне

У 1971 г. налічвалася 22 насыпы. Вышыня дзвух насыпаў 2 і 2,5 м, дыяметр 8 і 10 м. Астатнія курганы - жальнікі. 17 насыпаў дыяметрам 2,5-4 м, вышынёй 0,4-0,5 м. Тры насыпы падоўжаныя: 1 - даўжыня 7 м, шырыня 3 м, вышыня 0,5 м; два - даўжыня 4 м, шырыня 2,5 м, вышыня 0,4-0,5 м. Амаль усе ў аснове абкладзены буйнымі камянямі, некаторыя цалкам абкладзены камянямі. На поўдзень ад жальнікаў знаходзяцца больш познія могілкі з невялікіх абкладзеных камянямі падоўжаных узгоркаў і ледзь прыкметных узвышшаў, адзначаных вялікімі камянямі. Вядомы з 1924 г. Абследаваў у 1971 г. А.Р. Мітрафанаў. У 1990 г. раскопкі праводзілі Л.У. Дучыц і А.В. Квяткоўская (6 каменных курганоў і 20 каменных магіл). Пахавальны абрад - трупапалажэнне, знойдзены металічныя пласцінкі ад галаўных убораў, пярсцёнкі, гліняны посуд. Помнік датуецца 11-16 стст. Стан здавальняючы. Ахоўная дошка не знойдзена.