Месца знаходжання

Мінская вобласць, Стаўбцоўскі раён, в. Кругліца, 0,4 км на паўночны захад ад вёскі, каля дарогі ў в. Жукаў Барок, у лесе (квартал 57, выдзел 2; 4)

X ст. - XIII ст.

9 насыпаў, вышыня 0,4-1,4 м, дыяметрам 6-9 м. Раскопкі не праводзіліся.

Левабярэжны дубняк. Насупраць вёскі, каля самага левага берега Нёмана размешчана вялікае бугрыстае пяшчанае павышэнне, задзернаванае і густа пакрытае пераважна шыракалістым лесам. На прырэчных буграх маецца гумусаваны цемна-шэры пласт таўшчынёй да 0,4 м. з абломкамі перапаленых камянёў.

На правым беразе р.Нёман , у лесе, на плошчы памерамі   памерамі 150Х50 м., уздоўж дарогі ў в Жукаў Барок размешчаны 7 курганных насыпаў  (4- з левага боку, 3 - з правага боку дарогі),  6 насыпаў круглай формы дыяметрам 6-9 м, вышынёй 0,4-1,4  з ровікамі ў падножжа. Адзін курган  даўжынёй да 7 м, шырынёй 3м. Курганы каля самой дарогі пашкоджаны прыдарожнымі равамі, два курганы пашкоджаны ямамі (квартал 57, выдзел 2; 4).

На помніку ўсталявана ахоўная дошка.