Курганны могільнік

Месца знаходжання

Мінская вобласць, Чэрвеньскі раён, в. Дубовы Лог, размешчаны праз 0,3 км на ўсход ад вёскі Дубовы Лог і за 0,2 км ад фермы, на полі ва ўр. Калядкі

Апісанне

Курганны могільнік X – XIII стст. Размешчаны праз 0,3 км на ўсход ад вёскі Дубовы Лог і за 0,2 км на поўдзень ад фермы, на полі ва ўр. Калядкі. Выявіла і абследавала С.М. Васільева ў верасні 1979 г. у рамках працы на  “Зборам помнікаў гісторыі і культуры”. На момант абследавання ў 1979 г. было зафіксавана 6 курганных насыпаў добрай захаванасці. Тры насыпы вышынёй 1,6 – 2 м і тры насыпы вышынёй 0,5 – 1,2 м, якія моцна распаўзліся. Было адзначана, што курганы моцна задзірваваныі параслі дрэвамі.

У лістападзе 2017 г. помнік быў агледжаны супрацоўнікам аддзела археалогіі першабытнага грамадства Вашанавым А.М. Было зафіксавана тры курганныя насыпы акруглай формы, вышынёй да 3 м, дыяметрам каля 7 – 8 м. Рэшта курганаў верагодна была разарана. Курганы добрай захаванасці, моцна задзірваваны і параслі дрэвамі.