Віцебская вобласць, Талачынскі раён, в. Мураўнічы, 3 км на паўночны ўсход ад вёскі

Апісанне

Захавалася 6 насыпаў, 2 з іх падоўжаныя. Адзін даўжынёй 30 м, шырынёй 10-12 м, вышынёй 2,2 м. З заходняга і ўсходняга бакоў яго захаваліся раўкі глыбінёй да 0,5 м. Другі даўжынёй 15 м, шырынёй 10 м, вышынёй 1,5 м. 4 курганы круглыя, дыяметрам 8-10 м, вышынёй 1-1,5 м. Абследавалі ў 1956 г. Л.В.Аляксееў, у 1981 г. Г.В.Штыхаў. Раскопкі не праводзіліся.

Пад час інвентарызацыі аб'ект не знойдзены. Апрошаныя жыхары вёскі Мураўнічы не ведаюць пра курганы нічога. Па лясных дарогах на поўнач і паўночны ўсход ад вёскі не магчыма прехаць з-за таго, што яны пашкоджаны лесавозамі і не прасохлі пасля сыхода талай вады. Спрабавалі шукаць курганны могільнік з боку іншых навакольных вёсак. Але і гэта не дало станоўчых вынікаў.